2013. január 30., szerda

Internetkaland

A Vőlegénnyel együtt hálózatfüggők vagyunk, továbbá neki főként a munkájához, nekem meg a minden máshoz meglehetősen szükségünk van a netre. A szolgáltatói szféra reklámjait tekintve itt sincs új a nap alatt. Meghirdetnek valamit x-ért, aztán mikor szerződést kötnél, kiderül, hogy y és z még hozzáadódik költségként, továbbá csak akkor annyi, ha még kéred hozzá b-t, jaaaa és az apróbetűs rész szerint, ha nem irsz alá 183 év hűséget, akkor még ki kell fizetned c-t is.
Szóval igy esett, hogy az x-be kerülő internetcsomag 2x lett a végére, viszont van vezetékes telefonunk, amihez készüléket persze nem adtak, de úgysem használnánk semmire.
Nem baj, nem törte le lelkesedésünket ez sem, hiszen volt egy szerződésünk, ezáltal végre elérhető közelségbe került, hogy legyen hálózatunk is. Pár napot igértek szerelésre, előtte telefonos egyeztetéssel. Egy nap csúszással, csengett is a telefonom, és valaki ékes spanyol nyelven darálta el a mondanivalóját, melyből annyit sikerült kivennem, hogy "Holá" (Üdv), és hogy "Telefonica"...
Nos, sejtettem, hogy a net miatt keresnek, de spanyolul egyelőre a köszönésekben vagyok profi, illetve az élelmiszerneveket kellett baromi gyorsan  megtanulnom, különben kábé már éhen vesztünk volna. De azt meg mégsem mondhattam neki, hogy Hello, kérek egy kiló csirkemellet...Eldaráltam hát ékes angolsággal, hogy sza*t se értek abból, amit hadovált, váltsunk nyelvet. Döbbent csönd a vonalban, majd a hivó replayolt, ezúttal lassabban. Hát. Nem voltunk előrébb. Én is megismételtem magam, de már nem adtam a formaságokra, közöltem, hogy inglis pliiiz.... válaszul a másik fél egy hang nélkül tette le a telefont... Harminc perc múlva egy újabb versenyző hivott, vele is eljátszottuk a fentieket. Nem is értem mit gondoltak?!? Hogy fél óra alatt perfekt lettem spanyolból???
Vele is hasonló végkifejlettel, búcsú nélkül szakadt meg szépen induló kapcsolatunk. 
Itt már sejtettem, hogy ezért a netért még meg kell harcolnunk, és a biztonság kedvéért a Vőlegényt is felhivtam, elé tárva a történteket. Ő együttérzően kiröhögött, majd jelezte hogy hisz bennem, meg tudom ugrani ezt a problémát, és hogy mellesleg feldobtam a napját. Mondom qurva jó, de netünk továbbra sincs, nekem meg kezdenek tüneteim lenni. Elvonási.
Az utolsó operátor -láss csodát!!!- ha nem is beszélte tökéletesen, de nagyjából boldogult az angol nyelvvel, igy 40 perc küszködéssel, de leegyeztettük a cimet, a szerződés részleteit, majd azt is megtudtam,  hogy a szerelő délután 5-kor érkezik. 
Mivel estére programunk volt, és biztos voltam benne, hogy a majszter késni fog, úgy döntöttem 3 óra körül, hogy beugrom a kádba, hajmosásra, erre-arra. 4 órakor épp testápolóztam ezerrel, mikor elkezdett üvölteni a kaputelefon, természetesen a szerelő volt a vonalban, és valószinűleg azt közölte velem spanyolul, hogy megérkezett. 
Részemről azonmód óriásrohanás a lakásban, hogy valami ruhát magamra tépjek, továbbá a vizes hajamat villámmódban megfésüljem, és sajnos ezen kapkodás közben átestem a láb alatt sertepertélő Arturon, illetve csúnyán a lábára is léptem. Azonnal kitört a panaszos sirás a négylábú részéről, a fájós praclit felemelte a feje fölé, jól láthatóvá téve a balesetet, majd óriásbicegésben távozott a kanapé mögé. Engem kivert a viz, Úristen, eltörtem a kutya lábát, közben a kaputelefon újfent megszólalt, Artur három lábon zokogott a sarokban, én helyben futottam és kezdtem megőrülni. 
Első körben betömtem az eb száját a különleges alkalmakra tartogatott kutyakeksz-el, aki hüppögve elfogadta, majd lerohantam a szerelőért. Mivel a mester bakancsa az őrülésig felizgatta a varázslatosan és hipergyorsan meggyógyult kutyát, be kellett őt zárnom a konyhába, ahol mérgében ámokfutásba kezdett a hangokból itélve.
Egy idő után rányitottam az ajtót, beigérve a kerékbe törést és egyéb kinhalálokat ha nem marad nyugton, és mit látok?? Az ajtónyitásra a konyha közepén lecövekelt kutya néma csendben leült, felemelte a feje fölé a korábban letaposott pracliját, és panaszos nyöszörgés közepette nézett rám nagy lencsibaba szemekkel.
Egy ekkora primadonnára nem tudtam tovább haragudni, és az alakitásért cserébe kapott még egy nasit...

6 megjegyzés:

  1. Szép emlékű Roni, mikor észrevette, hogy a mindenki által fogyasztott csokiból ő nem kap előadta az "öreg kutya" színdarabot, de mikor észlelte, hogy már egy kocka sincs az édességből visszafiatalodott úgy 10 évet. :) Sok sikert Latinovits Zoltán úrhoz! :D

    VálaszTörlés
  2. Roni drága... nagy tehetség volt..:) Bevallom, picit aggódok, mert ha Artur 2 hónaposan hozza a figurát, mi lesz később?? :D

    VálaszTörlés
  3. Végigolvastam mind az 5 részt, és elfogott az aggodalom... Mi van, ha nem tudsz átállni a napi 5 bejegyzés megírására? Nekem ugyanis úgy hiszem ez lesz a minimum per déj. Szóval plíííz írj még! Nagyon jó :-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Toende, nagyon szépen köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy tetszik a blog! Ma kikerült az új rész is, remélem, ezt is szeretni fogod, és persze a továbbiakban is igyexem megfelelni:)
    Szép hétvégét,
    GG.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No már csak arra vagyaok kiváncsi, mikor jössz rá, hogy ki vagyok, kedves GG :-)
      Segítségül: Vezetéknév eleje+első keresztnév eleje+második keresztnév vége :-D

      Törlés
  5. Kedves Toende, bevallom gyanús voltál, de a segitségeddel már teljesen biztos vagyok a dolgomban... :)Ééééés, remélem, minden szép...:)
    Ettől függetlenül nagyon örülök a visszajelzésednek!

    VálaszTörlés