2013. augusztus 28., szerda

Egy házban az ellenséggel

A mai történetnek két előzménye is van, mely hozzájárul annak kerekdedségéhez. 

1. Artur és a macskák viszonyában konkrét mérföldkövek határozhatók meg:
Amikor először találkozott a ciccekkel, borzasztóan megijedt a gyanús, prüszkölő, hátat görbitő rettenettől, és hát biztos, ami tuti, inkább felmászott a Vőlegény hátára. 
Majd a riadalom olthatatlan kiváncsisággá fajult, és mindent megtett annak érdekében, hogy megbarátkoztassa magát a kacorokkal. Csóri kutya, akkor még nem sejtette, hogy az első megmozdulásakor elkefélte a kapcsolatot, hiszen óriás farokcsóválását az öszes környékbeli nyávogi hadüzenetként fogta fel, és ebünk közeledésére, azonmód csatasorba rendeződtek.
Aztán jött egy hatalmas csalódás... 
Megismerkedtünk egy gyönyörű hófehér cicussal (G.-vel), akivel először nagyon gyümölcsözőnek igérkezett a románc, mignem fel lettünk világositva, hogy ez a macsek a kutyákra és azok megcsúfitására van specializálódva, és jobban tesszük, ha a környékéről is elvisszük mafla kiskedvencünket. (Na ekkor kapta tőlem a keresztségben az a dög macska, a jól megszolgált Galád nevet)
Artur még ezek után sem adta fel, és próbálkozott rendületlenül, mignem egy szép napon: 
- megismerkedett Figaroval, 
- valamelyik haverja felvilágositotta a futtatóban, a macskák és a kutyák ELFOGADOTT ÉS KIVÁNATOS viszonyáról, a Föld nevű bolygón. 

2. Figaro a házunkban lakó cica. Azon kivül, hogy egy pöttyet be van hizva, és csengős nyakörve nélkül egy lépést sem tesz, még egy különcsége van: van egy saját kutyája. 
Igen, nem tévedés. Olyan plüssegér méretű kis jószága van neki, akinek csomót szoktak kötni a fejére, masnival. Mármint a hajára. Vagy szőrére. Hagyjuk. Szóval oda.
A lényeg, hogy a kutyasétáltatást Figaro minden esetben felügyeli. Általában az eb és gazdája mögött halad két-három méterrel lemaradva, aztán gondolom striguláz. Ha a négylábú, meggondolatlanul más macskára is szemet emel, akkor otthon lesz nemulass, meg karomélesités! 

Nohát, a Galáddal történteket követően futottunk össze, e szép párossal. 
Artur, amint meglátta a rabigába hajtott fajtársat, a mögötte döcögő dagi kacorral, egyből agyérgörcsöt kapott, és pórázt tépve próbálta megkisérelni a lefagyott macska nyilvános megnyúzását, felnégyelését, karóba húzását..etc.
Igen, Figaro konkrétan a járdaszigetre merevedett, olyannyira meglepte a támadás. Hogy ŐT!!!.... Aki nemhogy jóba van a kutyákkal, konkrétan szolgaként használja őket.... ŐT!!!!.... meg merte támadni egy koszlott, alsóbbrendű - ráadásul KISKORÚ- parazitának tartott lény!! 
Miután visszahelyeztem - a rántás következtében- erősen megnyúlt váll és könyökizületeimet, igyekeztem felcsávázni pórázára a betont kaparó, erősen hörgő ebet. Addig Figaro gazdája is próbálta menteni túlsúlyos kedvencét, ami annak bénult állapotára tekintettel, nem is volt oly egyszerű művelet. Mindenesetre az incidenset követően, Arturnak óriási tekintélye lett a macska szemében, elég volt minket meglátnia messziről, és láthatóan vigyázba vágta magát benne a szar is. Nyilván, ez az állapot azért nem tetszett a bealázott cicusnak, és bőszen kereste az alkalmat a bosszúra.
Aztán egy szép napon...

A macska -ismerve esti sétáink útvonalát, megrendelve a kedvező széljárást, benarkóztatva a saját gazdiját, egyszóval tiszta terepet teremtve-, bevárta a futásból/játszásból hazaérkező fáradt, és ennek megfelelően kevésbé figyelmes ebünket. Egy terjedelmes bukszus mögül Artur elé ugorva, gyors egymásutánban, lekent neki vagy 40 pofont, és ha jól láttuk, vagy háromszor szembe is köpte. Bevallom, meglepődtünk, bár gyanús volt, hogy Artur nem viszonozza ezt a szivélyes üdvözlést, viszont a huszadik sallernál, teli szájas vigyor borul a kis okos fejére...
Nos, Figaro nem egy IQzseni. 
Ugyanis, bármennyire is kutyaszolgája van, ő nem más, mint egy behizott házicica. Azaz, nulla az ütésereje, továbbá, hogy a kanapén való hasizomúszógumi növesztése közben ne vágja szét teljesen a huzatot, még a körmei is csontra vannak vágva. 
Szóval, Artur élvezte az arcmasszást, és van egy olyan érzésem, hogy a visszavágó sem fog elmaradni. Úgyhogy én a bokszbajnok helyében nem nagyon mutatkoznék lakáson kivül, max. álruhában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése