2013. március 26., kedd

Retriever Feng Shui

Rá kellett ébrednem, hogy a lakberendezés terén Arturnak és nekem, nem mindenben egyezik az álláspontunk. Ami nem olyan nagy baj, mert általában a vélemény ütköztetésekből születnek a jó és új dolgok...de....Azt annyira nem karmolom, hogy minden reggelre felül van birálva az én elképzelésem, illetve, hogy az eb napközben is becsempész apróbb változtatásokat a miliőbe.
Technikásan csinálja, mert először csak kismértékű módositásokat hajt végre, például átrendezi a kanapén a párnákat, a vendégszobából elcseni a szőnyeget és elviszi a gardróbba, gyűrött style-t alkot a fürdőszobai kádkilépőnek...szóval ilyesmi. 
Aztán vár. 
Ha nem reagálom le rövid határidőn belül a kreálmányait, akkor vérszemet kap, és elkezd nagyobb léptékben gondolkodni. Az alábbiakat gyakran megugorja: 
- Számára, lényegesen dizájnosabbnak tűnik a szétnyitható ruhaszáritó fektetett állapotban, ezért azt nekifutásból szokta beigazitani. Mivel figyelmes kiskutya, mindig törekszik arra, hogy a szerkezet  frissen mosott, világos szinű ruhákkal legyen tele a művelet közben, mert azok jól mutatnak a terrakotta szinű teraszburkolaton.
- A nappali kanapéját ékitő párnák sokkal jobban néznek ki nyálasan, behordva az étkezőasztal alá. Végülis igaza van, hiszen bármikor arra járhat egy megfáradt eb, akinek milyen jól esik a csulás vánkoshalmon megpihenni...
- A tojáshéj szinű padlóburkolat unalmas, ezért naponta 2-3 alkalommal feldisziti kutyakajával. Jó is a barna-piros-zöld-sárga szinű, ezerirányba szétguruló, kemény kis bogyókat összeszedegetni, és aranyárukat ismerve visszahordani azokat rendeltetési helyükre... a kutyatálkába...  Bár délutánra erős a kisértés, hogy a négylábút perselynek használva egyesével tuszkoljam bele a fejébe a szétdobált csócsát...eddig még nem léptem meg, de ami késik...
- Ha sikerül belógnia a hálószobánkba, akkor gyorsan ott is modernizál, és nekiesik a függönynek. Először a bojtokat igazitja be, majd az ablaktakaró alsó részét próbálja tépettebbre alakitani. Kifelé jövet félig kihúzza a gardróbba a franciaágy takaróját, és hogy úgy maradjon a design, nehezékként ráteszi a sz*rrá rágott tornacipőjét.
-Természetesen nem elégedett a kiegészitők terén tapasztalt kreativitásommal sem. A képek, virágok, könyvek, gyertyák, a kutya szerint kispolgári izlésre vallanak, igy próbál segiteni a fejlődésemben e téren is. A séták során ezért gyűjtöget, és haza is hoz szebbnél szebb darabokat. Van már pár gyönyörű kavicsunk, meg faágunk, meg levelünk, illetve nádunk. Ez utóbbiak gyorsan cserélődnek, mert aminek a szépitő hatásával az eb nem teljes mértékig elégedett, azt bünteti. Azaz, megeszi, de  minimum atomjaira rágja. Mondjuk ezen a ponton kapnak még egy esélyt a feketelistások. Ha darabokban, egyenletesen szétszórva jól mutatnak a nappaliban, akkor maradhatnak. 
- Ja és a szinescsikos.... Az sose nincs ott jó helyen, ahova én teszem, úgyhogy onnan vinni kell, bárhol is van. Ez még nem is lenne olyan gáz, ha nem azon torolná meg a hazahordott disztárgyak nem megfelelőségét.... De gyakran azon teszi, igy a takaróból a vándorlás során hullik a matéria, mint a záporeső...Annyi jó van ebben, hogy mire ehhez a ponthoz ér a lakberendezésben, általában elfárad. Mivel nála van a tentéje, valahol elomlik rajta, igy elég követnem a szinescsikosból kihullott pozdorja ösvényét, és megtalálom a kutyát, bárhol is ájult be a lakásban.
- És persze, mivel körülöttünk forog az összes gondolata, arra is ügyel, hogy ne unatkozzunk tisztálkodási szertartásaink alatt. Emiatt mindig meglep minket valamelyik játékával, amit ötletesen rejt el a fürdőszobában. Alkalmanként beleszaladok Judzsinba a szennyeskosárban, tornacipőbe a kádban, herceges labdába a polc alatt, illetve Artur buksijába a lezáratlanul felejtett wc-csészében...Jaja, ez új dili, nagyon kiváncsi, hogy vajon mit tartalmaz a porcelán bili...Beleinni még nem tud, mert nem elég magas, de spiccen toporogva próbál többet megtudni a titokról. Úgyhogy próbáljuk mindig lecsukva tartani a wc-tetőt, ami amúgy is hasznos, mert ahogy olvastam, ott szokott megszökni a csi. Érezhetően sokkal több a csi a lakásban, mióta zárjuk... a fürdőben van amikor csitúltengés van, aztán Arturt kell beküldeni kihajtani őket.
De a lényeg, hogy a lakás otthonos, szerintünk megfelel az összes feng shuinak, és jól érezzük magunkat benne igy hárman. A kutya meg majdcsak kinövi a dekoratőr korszakát, és elkezd végre csajozni a Vőlegény örömére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése