2013. május 9., csütörtök

A kutya fája

Az eb egy bónuszajándékkal is megörvendeztetett minket hazatérésünk alkalmából, ugyanis a homloka közepére begyűjtött egy kullancsot. 
Legalábbis feltételezhetően az volt, ugyanis a vizsgálódás során kiderült, hogy se a Vőlegény, sem pedig én nem futottunk össze még testközelileg ezzel a minivámpirral. Úgyhogy Guglira fel, és kéz a kézben kullancsfotókat nézegettünk a neten, vacsi után. 
Romantikus, nemde??
Na most persze, szinte mindenhol mást javasolnak a további teendőkre vonatkozóan, nekünk aztán az volt a legszimpibb, hogy szedjük ki, és tartsuk megfigyelés alatt a szenvedő felet. 
Fél óra fight után átgondoltuk ezt a döntést, és erősen hajlottunk arra, hogy benne hagyjuk, amolyan élő testékszer gyanánt. 
Ugyanis egyrészt, az a dög baromira ragaszkodott a kutyához (én naiv azt hittem, hogy szemöldökcsipesszel lazán kicuppantjuk), másrészt Artur sem segitett a műtéti eljárás alatt.
Főként mindenféle kicsavart pozitúrába tekerte a kis testét, aztán harapott, majd elkezdte magát ütemesen a földhöz verni, és mindeközben olyan hangokat adott ki, hogy aggódni kezdtünk, valamelyik kotnyelesebb szomszéd felnyom minket állatkinzásért. 
Ráadásul ugye, mi két állatot is gyötörtünk éppen, igy túl sok jóindulatra nem számithattunk.
A kutyát képtelenség volt megregulázni, és valahol persze meg is értem, a Vőlegény is hasonlóan reagálja le, ha szemöldökcsipesszel közelitek az arcához (nem, Ő nem harap..)..Na nem azért, mintha szüksége lenne szépitésre, hisz minden szál kis pihéje a helyén van, de ez bennem olyan genetikai deffekt. Ugyanúgy, mint amikor pattanást látok, akkor egyből hiv a kötelesség
Ezt a másik szokásomat, a Kedves még a csipeszezésnél is jobban utálja...
Na de végül a kullancs megadta magát a túlerőnek, és a nagyját sikerült eltávolitanunk. Azért mondom hogy a nagyját, mert mire végeztünk a beavatkozással, már baromira nem hasonlitott kullancsra. Igazából semmi olyanra nem hasonlitott, amit eddig láttam. Valami elkenődött, széttrancsirozott  biszbasz lett belőle. 
Azt is irták a nagykönyvben, hogy az esetlegesen beragadt rész, majd pár napon belül kilökődik, no para. 
Úgyhogy most az eb vizslatás alatt van, és a bibije naponta kétszer ellenőrzésre kerül, ami szépen gyógyul. A kullancstámadás óta nem viselkedik másképp a szokásosnál (vagyis ugyanolyan kis majom, mint mindig), és hát oltáshegyei is vannak, igy valószinűleg nem kell aggódnunk. 
Utólag rekonstruálva az eseményeket rájöttünk, hogy a problémát az okozta, hogy elmenetelünk előtt levettük róla a kullancsbolhastb-távoltartó nyakörvet, és elmulasztottuk rá visszakapcsolni. Azaz, az eb szabad préda volt 6-7 napig, amit ezek a nyavalyások ki is használtak. 
Ugye, a kutya homlokán rövidebb a szőr, igy meg lehetett találni a betolakodót - hozzáteszem, itt sem volt könnyű- na de az eb többi része???? Egyáltalán nem voltunk biztosak abban, hogy nincs benne máshol is parazita.
Az meg mission impossible, hogy egy ennyire szőrmók kutyát átnézzünk. 
Szerintem még Chewbaccával is előbb végeznénk. Ráadásul ő jólneveltebb, mint Artur, igy valszeg hagyná is a dolgot.
Szóba került a gyantázás, mint egy lehetőség, de aztán ezt elvetettük. Nem nagyon csipjük a kopasz kutyákat.  
Próbáltuk átnézni az ebet, de ahhoz, hogy sikerrel járjunk, szedálni kellene, hogy hagyja magát. 
Úgyhogy végül megbeszéltük, hogy állatorvos, aztán majd ő ad tanácsot. 
A két nap múlva esedékes doktorlátogatás előtt azonban a nyakörv elintézte a dolgot, és a kutyán találtunk 3 darab félholt kullancsot. Valószinűleg próbáltak menekülni, de igy elkaptuk a kis rohadékokat. Azóta az is kiderült, hogy honnan gyűjtötte be az eb a kellemetlen lakótársakat. Van a ház előtt egy fa, amit minden séta alkalmával meg kell támadni, és cibálni kell a kérgét orrvérzésig. Na a kéreg alatt laknak ezek a dögök, és onnan kerültek rá Artur bundájára. Azóta is hullott rá kullancs, de egyrészt sokkal jobban figyelünk mi is erre most már, másrészt a nyakörv tényleg megérte az árát,mert úgy látszik, hatásos. (Igy egy bónuszpont az otthoni F betűs állati áruháznak, ahol ezt a terméket javasolták, ez az egy bejött) 
A kutya fáját pedig azóta elkerüljük, és inkább a tengerparti tiszta, homokos helyeket választjuk sétacélként. Ott az eb maximum tengericsillagot tud begyűjteni, de az lényegesen könyebben észrevehető, és még jól is néz ki rajta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése